Sastojci:
Kora:
250g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
150g margarina
3 kašike meda
50g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Fil:
400g krem sira
400ml slatke pavlake
150g prah šećera
2 kašike soka od ½ limuna
10g želatina
150g iseckane Menaž čokolade
Priprema:
1. Kora: Margarin i med otopite na niskoj temperaturi. Dodajte mleveni keks, pa dobro sjedinite. Dobijenu smesu utapkajte na dno okruglog kalupa prečnika 26 cm kome se skida ivica. Unutrašnji obod kalupa namažite margarinom i obložite trakama papira za pečenje, kako bi se ivica lakše skinula. Istopite na pari Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, pa u tankom sloju premažite podlogu. Ostavite u frižider da se stegne, dok pripremate fil.
2. Fil: Ručno izmešajte krem sir sa prah šećerom. Posebno mikserom umutite slatku pavlaku i sjedinite sa krem sirom. Dodajte limunov sok. Želatin prelijte sa malo hladne vode, pa kad nabubri, zagrejte na niskoj temperaturi dok se sve mrvice ne istope i polako sipajte u fil sobne temperature sve vreme muteći mikserom. U fil ručno umešajte sitno iseckanu Menaž čokoladu. Beli fil rasporeditie preko kore od keksa i ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
3. Glazura: Slatku pavlaku zagrejte do vrenja. U njoj otopite Menaž čokoladu, ubacite aromu ruma i dobro sjedinite mešanjem. Kada se malo prohladi, prelijte preko belog fila. Po želji dekorišite višnjama ili drugim voćem po izboru. Ostavite još nekoliko sati u frižideru da se stegne.