Recept Torta sa lešnikom i mlevenim keksom

Sastojci:

Kora:
6 belanaca
6 kašika šećera
3 kašike brašna
6 kašika mlevenih pečenih lešnika
Fil:
1l mleka
6 žumanaca
3 kesice pudinga od vanile
220g šećera
1 margarin (250g)
100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Potrebno je još:
200g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
Oko 150ml mleka za umakanje keksa
Dekoracija:
200g šlaga ili 500ml umućene slatke pavlake

Priprema:
Kora:

Belanca umutite u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Nastavite da mutite oko dva minuta i na kraju ručno umešajte brašno i mlevene lešnike. Rernu uključite da se zagreje na 180 stepeni, izlijte smesu za koru u pleh podmazan ili obložen papirom za pečenje, pecite 15 minuta. Veličina pleha je 20×35 cm.
Fil:

Polovinu mleka sipajte u šerpu i dodajte šećer. U drugu polovinu mleka mikserom umutite žumanca i puding. Sve sipajte u šerpu i skuvajte fil tako da se krem zgusne. Sve vreme mešajte da fil ne zagori. Kada se fil skuva, ostavite sa strane da se ohladi.
Posebno umutite margarin i posebno umutite fil mikserom. U margarin postepeno dodajte ohlađen fil i sve dobro umutite mikserom da se sjedini. Fil podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte istopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, a u drugi deo mlevene lešnike.
Filovanje:

Poređate tortu prema sledećem rasporedu – na postolje ili tacnu po izboru stavite koru, premažite filom sa lešnicima, dodajte red Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa potopljenim u mleko, premažite čokoladnom polovinom fila i ostavite u frižideru da se kratko ohladi.
Na kraju, premažite tortu šlagom ili umućenom slatkom pavlakom i ostavite u frižideru da se dobro ohladi pre sečenja i posluživanja.