Kremasta čokoladna torta sa keksom

Sastojci:

Kora:
4 jaja
8 kašika šećera
2 kašičice kakao praha
8 kašika brašna
100ml ulja
200ml mleka

Fil sa mlevenim keksom:
Veliko pakovanje kisele pavlake
300g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
200g prah šećera

Drugi fil:
300g šlaga ili umućene slatke pavlake

Glazura:
200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
10 kašika ulja

Priprema:

Kora:Umutite penasto belanca, pa dodajte šećer. Kada se umuti šećer, polako dodajte žumanca i mutite, posle dodajte brašno, kakao prah i ulje. Sjedinite sve sastojke i stavite u pleh da se peče na 180°C 20-25 minuta.
Kada se kora ispeče, vruću je prelijte hladnim mlekom i ostavite da se ohladi.

Fil sa mlevenim keksom: U posudu sipajte i polako umutite, možete i ručno, kiselu pavlaku, prah šećer i postepeno dodajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks.

Drugi fil: Umutite šlag sa mlekom u čvrstu smesu ili umutite samo slatku pavlaku.

Glazura: Otopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće sa uljem na tihoj vatri. Kada se glazura ohladi, prelijte tortu. Ređajte prema sledećem rasporedu: kora, fil sa mlevenim keksom, drugi fil, pa glazura. Ostavite da se ohladi pre služenja.